KATEGORİLER
ANASAYFA
Gül Bahçesi
Gizlikamera
Spor ve futbol
Magazin
PARA-KREDİ
Sinema ve Filmler
Video klipler
Müzik Videoları
Video klipler
Para Kazan
Anne ile Bebeği
Teknoloji Teknik
ANNE VE ÇOCUK
Çocuğunuz bir indigo mu?
Hassas bir annemisiniz?
Bebeğimle tatile gidiyorum.
Bebeklerde sarılığa dikkat.
MAGAZİN
Kapak oldu satışlar fırladı.
Kadınlar tuvaleti diyalogları.
İstanbulda hint düğünü
Bodrumda sahne alacak ünlüler
Edanın şapkaları bile...
SAĞLIK
Kulak çınlamasını hafife almayın
Egzersiz kalp için de en iyi tedavi mi?
Bitkilerin gücünü hissedin
Limon diyeti ile zayıflayın
Havuzdan sonra sabunla yıkanın
SİNEMA
Zor Ölüm
Üç gün içinde öleceksin
Aşk Manzaraları
Kuzuların sessizliği
Maskelibeşler Irak
<$Blo20 Temmuz 2007 Cuma
<$BloHer an, her Yerde fotograf: Pentax Optio M20

<$Blo

Pentax'ın Optio M20 dijital fotoğraf makinesi, sunduğu özelliklerle kadın-erkek, yaşlı-genç ayırt etmeden herkesi fotoğrafın büyülü dünyasına davet ediyor.

Optio M20'nin öne çıkan özelliklerinden biri yüz tanıma. Bu özellik sayesinde, fotoğrafı çekilen kişilerin yüzleri gölgelerden arındırılıyor. Giyilen kıyafetin rengi ve arka plandan makineye düşen ışık gibi nedenlerle karanlık çıkabilen ten rengi, yüz tanıma özelliğiyle aydınlık ve net bir şekilde fotoğraflanabiliyor. Yüz tanıma özelliği, çerçeve içine alınan yüzün konumunu saptayarak bu noktaya odaklanıyor ve makine ayarlarını da tespit edilen konuma göre düzeltiyor. Sonuç olarak, insan fotoğraflarında çok başarılı sonuçlar alınıyor.

Pentax Optio M20, 7 megapiksel çözünürlüğe ve objeleri 3 kere yakınlaştırma gücüne sahip. Enerjiyi çok tasarruflu kullanan ürün, kalem pille çalışıyor. AA tipi alkali pillerle makine 220 adede kadar çekim yapabiliyor. Lityum pil kullanılırsa bu rakam 700 adede kadar çıkıyor.

Ürünün ilginç bir başka özelliği ise sarsıntı giderme. Özellikle, zum yapılarak ve düşük objektif hızlarında çekilen fotoğraflarda karşılaşılan bir sorun olan ve makinenin elde titretilmesi sonucu ortaya çıkan bu durum, makine üzerinde otomatik olarak giderilebiliyor. Ürün, yakın plan çekimleri de mümkün kılıyor. Optio M20 ile 5 santimetreden net fotoğraflar çekilebiliyor. Böylece kullanıcılar, makro fotoğrafçılıkla da tanışmış oluyor.

Etiketler: , , , , , , , ,

<$I180 Yorum>

<$BloYorum Gönder

<$BloKaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

ANASAYFA