KATEGORİLER
ANASAYFA
Gül Bahçesi
Gizlikamera
Spor ve futbol
Magazin
PARA-KREDİ
Sinema ve Filmler
Video klipler
Müzik Videoları
Video klipler
Para Kazan
Anne ile Bebeği
Teknoloji Teknik
ANNE VE ÇOCUK
Çocuğunuz bir indigo mu?
Hassas bir annemisiniz?
Bebeğimle tatile gidiyorum.
Bebeklerde sarılığa dikkat.
MAGAZİN
Kapak oldu satışlar fırladı.
Kadınlar tuvaleti diyalogları.
İstanbulda hint düğünü
Bodrumda sahne alacak ünlüler
Edanın şapkaları bile...
SAĞLIK
Kulak çınlamasını hafife almayın
Egzersiz kalp için de en iyi tedavi mi?
Bitkilerin gücünü hissedin
Limon diyeti ile zayıflayın
Havuzdan sonra sabunla yıkanın
SİNEMA
Zor Ölüm
Üç gün içinde öleceksin
Aşk Manzaraları
Kuzuların sessizliği
Maskelibeşler Irak
<$Blo12 Temmuz 2007 Perşembe
<$BloLezzet için ton balığının stresi azaltıyor!

<$Blo


Japon araştırmacılar, etinin daha lezzetli olması için avlarken ton balığının stresini azaltmanın yollarını arıyor.

Kuvvetli bir balık olan ton, yakalandığında haddinden fazla çırpınıyor ve bilimadamları bunun balığın vücut ısısını artırarak etinin beyazlaşmasına yol açtığını, bunun sonucunda da etin lezzet ve değerinin azaldığını düşünüyor.

Balığın stresini azaltma projesini yürüten Hokkaido Üniversitesi'nden Prof. Kunihiko Konno, "İnsanlar tonu mümkün olduğunca taze yemek istiyorlar, ancak balık mücadele edince tazeliği azalıyor" dedi.

Ton balığının, özellikle ağda çok fazla balık varsa ve balık çiftliklerinde kalabalık havuzlarda tutulursa daha çok çırpındığı belirtiliyor.

Araştırmacılar, stres düzeyini nasıl azaltacaklarını henüz saptamasalar da Konno, bunun en kısa yolunun balığı hemen öldürmek olduğunu söylüyor.

Etiketler: , , , , , , ,

<$I180 Yorum>

<$BloYorum Gönder

<$BloKaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

ANASAYFA