<$Blo
Japon araştırmacılar, etinin daha lezzetli olması için avlarken ton balığının stresini azaltmanın yollarını arıyor.
Kuvvetli bir balık olan ton, yakalandığında haddinden fazla çırpınıyor ve bilimadamları bunun balığın vücut ısısını artırarak etinin beyazlaşmasına yol açtığını, bunun sonucunda da etin lezzet ve değerinin azaldığını düşünüyor.
Balığın stresini azaltma projesini yürüten Hokkaido Üniversitesi'nden Prof. Kunihiko Konno, "İnsanlar tonu mümkün olduğunca taze yemek istiyorlar, ancak balık mücadele edince tazeliği azalıyor" dedi.
Ton balığının, özellikle ağda çok fazla balık varsa ve balık çiftliklerinde kalabalık havuzlarda tutulursa daha çok çırpındığı belirtiliyor.
Araştırmacılar, stres düzeyini nasıl azaltacaklarını henüz saptamasalar da Konno, bunun en kısa yolunun balığı hemen öldürmek olduğunu söylüyor.
Etiketler: balıkcı, japonya, kültür, lezzet, mutfak, stres, ton balığı, yemek
<$BloYorum Gönder
<$BloKaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
ANASAYFA
<$I18NPrÖnceki Kayıtlar
<$BlogFeKaydol:
Kayıtlar [Atom]